The Power of the mind

donderdag

Wellbeing

09/02/2023
-

We zijn een van de weinige creaties die hier rondlopen die beschikken over een brein waar we op een heel bewuste manier mee kunnen omspringen. We leven in de wetenschap dat we alles onder controle hebben. Dat we zelf de touwtjes in handen hebben. Is dit zo? Is dit echt zo? Wat is de reden dat marketing werkt? Wat is de reden dat we soms zaken aankopen waarvan we later spijt hebben of het nut niet langer inzien? Hoe komt het dat we onszelf bij momenten voor het hoofd slaan? Hoe komt het toch dat we steeds in diezelfde valkuil of tegen diezelfde muur aanlopen? 
Is er dan toch iets waar we ons niet bewust van zijn?
Laten we samen die specifieke voorbeelden even onder de loupe nemen.  

Gelijk halen of geluk zoeken.... Waar kies jij voor? En wat heeft ons brein hiermee te maken?
Veel conflicten, discussies en zelfs frustraties zijn terug te brengen naar het willen gelijk hebben. De ander die ons niet begrijpt, het lijkt soms wel dat die ons niet begrijpen wil...
Wat als we dit konden omdraaien naar een gelukzalig moment voor beide? Een moment dat éénieder zich maximaal begrepen voelt, en constructief in volledige positieve sfeer gecommuniceerd kan worden.
Het brein werkt op verschillende manieren en neemt bij momenten een loopje met onszelf. Dit brein is een onderdeel van onszelf en valt onder onze controle. Ontdek waar dit geluk ligt.
En last but not least. Hoe kunnen we dit op een positieve en constructieve manier vertalen binnen onze onderneming, naar onze klantenrelaties en/of onze omgeving toe?

Ronny Lardenoit

Ronny Lardenoit

Summitt

Founder & coach