Uitbreiden via overname: hoe pak je dit aan?

dinsdag

Finance & Fiscality

07/02/2023
-

Dit stappenplan biedt ondersteuning als je een overnamestrategie wil uitwerken of een beslissing wil nemen over een overname opportuniteit die zich voordoet.

Vragen zoals: ‘Wat is de voornaamste reden waarom kandidaat-overnemers de onderhandeling laten afspringen?’; ‘Is de waardering van de over te nemen onderneming wel correct?’ ; ‘Hoe verminder ik het risico dat gepaard gaat met een overname?’, ‘Hoe stel ik het kapitaal voor de overname samen?’ , enz. komen in deze sessie allemaal aan bod.

We willen met deze sessie en de aangereikte hulpmiddelen de ondernemer in staat stellen om tot onderbouwde beslissingen te komen.

 

Zeker van je zaak

Vlaanderen mag best wat ambitieuzer zijn als het aankomt op ondernemerschap. We hebben nood aan meer starters, meer blijvers en meer groeiers. Daarom wil Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) projecten op stapel zetten die ondernemers aanzetten tot, ondersteunen of begeleiden bij het ondernemen. Met de VLAIO partners bundelen we onze krachten en middelen. "Zeker van je Zaak*" maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken.

*Zeker van je Zaak is een gezamenlijk project van Securex, NSZ, Atradius, KVABB en Multiple Choice.

Barbara Mathieu

Barbara Mathieu

Multiple Choice

Bedrijfsadviseur

stock blue

Gerben van der Wallen

Multiple Choice

M&A consultant